Gratis guide: Så lyckas du som företagare på Facebook

Vi på LÅ Webbyrå har skrivit en gratis guide som går att ladda ner som PDF om hur man lyckas som företagare på Facebook. Den innehåller tips, idéer och förslag till företag som vill få nya kunder samt en fördjupad relation med redan befintliga kunder via Facebook.

Ladda ner guiden här: Så lyckas du som företagare på Facebook

Här nedanför hittar ni delar av innehållet:

Facebook är utan tvekan världens största sociala nätverk och en lyckad närvaro där kan göra en enorm skillnad för ett företags utveckling och försäljning.

Men det räcker sällan med att bara starta en sida och hoppas att snöbollen ska komma i rullning av sig själv. Här nedanför kan ni läsa mer om hur det hela fungerar och varför ni bör satsa på Facebook.

Fördelar med att synas på Facebook:

Själva poängen med att synas på Facebook kan man egentligen dela upp i två punkter.

Billig och effektiv marknadsföring
Få medier låter en nå ut till så många potentiella kunder för så lite pengar. En välutförd tävling eller kampanj kan få en enorm spridning över det sociala nätverket och ge tillbaka väldigt mycket sett till hur mycket den kostade att dra igång.

Det är just enkelheten att dela med sig av saker som gör att till exempel en gruppdeal eller tävling kan nå väldigt många nya kunder.

Kundrelationer och pålitlighet

Genom att era kunder gillar er på Facebook bygger de ofta upp en väldigt stark relation till er. Möjligheten att prata ”direkt” till kunden och att de själva kan svara genom en kommentar är unikt och resulterar ofta i väldigt trogna kunder som dessutom gärna tipsar sina vänner om just er.

Tänk även på att när en ny besökare kommer till er sida på Facebook ser de vilka av deras egna vänner som också gillar er. Om någon av deras egna vänner redan gillar ett företag är chansen att de också blir kunder betydligt större än om ingen de känner gillar sidan.

 

Hur lyckas man då?

Den logiska följdfrågan är givetvis, men hur lyckas man nå ut till nya kunder med hjälp av Facebook?

Det finns givetvis inget enkelt svar på det men det finns många metoder som ökar ens chanser att lyckas. Här nedanför är några punkter som hjälper en att lyckas på Facebook. Alla dessa punkter hjälper vi er gärna med, vi har färdiga applikationer som vi sedan designar efter era önskemål för att maximera era resultat på Facebook.

Tävlingar
Den absolut mest effektiva och vanligaste metoden men det finns många fallgropar här så det är viktigt att läsa på innan. Det är nämligen väldigt tuffa regler som gäller om man ska arrangera en tävling på Facebook och bryter man mot de kan dels ens tävling stängas ner men även hela ens sida. Bland annat måste tävlingen köras genom en applikation i en separat flik, den får alltså inte ske direkt på er ”vägg” på Facebook. Man får heller inte kontakta vinnaren genom Facebook utan det måste ske utanför deras plattform. Sedan får man inte glömma att enligt svenskt lagstiftning är det förbjudet med lotterier vilket kan ge dryga böter. De som vill vara med i tävlingen måste därför stå för någon form av motprestation, en vanlig metod är att de får svara på en eller flera frågor om företaget eller produkten.

Vi erbjuder givetvis våra kunder möjligheten att starta egna tävlingar med hjälp av en applikation vilket gör att ni inte behöver vara oroliga att någon konkurrent eller missnöjd kund anmäler er tävling till Facebook som kan stänga ner hela er sida då ni brutit mot deras riktlinjer.
Unikt erbjudande till de som gillar er
Ett annat väldigt smart sätt att få nya personer att gilla er är att ni helt enkelt lockar dem med ett unikt erbjudande som man bara kan få genom att gilla er sida. Det fungerar så att när någon som inte gillar er än kommer till er sida möts de av en bild som berättar att ett unikt erbjudande väntar på andra sidan om de klickar gilla. När de sedan gjort det får de till exempel en rabattkod som ger 20% vid deras första beställning från er.

Det här sättet brukar öka antalet personer som faktiskt klickar gilla när de väl besöker er sida markant.

Gruppdeals ger bra spridning

De senaste åren har olika sidor som erbjuder guppdeals slagit stort även i Sverige. Nu finns möjligheten att göra samma sak direkt på er Facebooksida. Det kan till exempel fungera så att ni lägger upp en deal som minst 30 och max 50 personer får delta i som pågår i två veckor. Ni erbjuder helt enkelt en produkt till ett riktigt attraktivt pris och ni kommer bara sälja den till det priset om ni når upp till minst 30 köpare samtidigt som taket gör att folk känner att de måste skynda sig för att vara med.

Det faktum att man måste vara minst ett visst antal för att dealen ska bli giltig resulterar ofta i att folk delar med sig och tipsar sina vänner om er deal för att locka fler till den. Det är just där kraften ligger i den här typen av kampanjer.

Ge ett professionellt intryck

Att ge ett professionellt intryck är precis lika viktigt på Facebook som det är i ens butik eller på ens hemsida. Se till att er Facebooksida följer er grafiska profil och lyft gärna fram era budskap med hjälp av bilder.Vi erbjuder även applikationer till Facebook som gör att ni kan använda er av snygga bildgallerier eller bädda in er Youtubekanal direkt i en egen flik på Facebook.På våre Facebooksida kan man till exempel se videguider hur våra olika Facebookapplikationer fungerar och ser ut.

Vad ska man skriva då?

Har man lyckats bygga upp en sida som många gillar har man ett gyllene läge att bygga starka relationer till sina kunder samtidigt som man ökar försäljningen.Men akta er för att bara se de som gillar er sida som mottagare av reklam. Om ni bara postar reklaminlägg kommer många snart sluta gilla er, var mer kreativ än så.

Passa på att lämna tips om hur man kan använda era produkter eller tjänster, lägg upp intressanta bilder från företaget eller rådfråga era fans om någonting.
Just att ställa frågor och få era fans att känna sig delaktiga är en nyckel i att bygga en stark relation. Tänk även på att inte skriva för ofta eller för sällan, några gånger i veckan är ofta ett bra medel även om det givetvis skiljer från bransch till bransch. Här nedanför är några exempel på vad man kan skriva: Bild på någon ny unik och spännande produkt i butiken. Information om unika erbjudande som bara gäller de som gillar er på Facebook. Inspiration, visa upp hur någon av era kunder har använt er produkt eller hur fint deras kök blev efter att ni renoverat det åt dem. Tipsa om intressanta händelser eller nyheter inom er bransch. En klädbutik kan till exempel lägga upp ett videoklipp från en modevisning en av deras leverantörer haft och fråga vad de som gillar butiken tycker om det kommande sommarmodet. Försök tänka ut vad som är intressant för de som följer just er.

Statistik

Facebook ger dig bra möjligheter att se statistik på vad som händer på din sida. Genom verktyget Insights får man till exempelvis se hur många fans du har, hur många som blockerat dig från sitt flöde och hur aktiva de är på er sida.Använd denna statistik som ett verktyg för att se hur bra olika kampanjer fungerarsamt om det du skriver är intressant för er målgrupp eller om det är många som slutar gilla er sida efter ett tag.

Vi hjälper er lyckas

Förhoppningsvis har du fått inspiration av den här guiden och känner att det finns många nya kunder att nå genom Facebook. Vi erbjuder samtliga applikationer som beskrivs i den här guiden, bland annat så att man kan anordna tävlingar utan att riskera bli avstängd till ett mycket attraktivt pris.

Hela vårt koncept och prisbild är anpassat efter de små företagens behov. Vi är inte här för att hjälpa Volvo, vi är här för att hjälpa mindre företag lyckas på Facebook lika bra som de stora.

Kontakta gärna oss så hjälper vi er och vill ni veta mer besök vår hemsida där ni bland annat kan se videoguider hur de olika applikationerna till Facebook ser ut och fungerar.

0 Kommentarer
 1. REMONTKap
  REMONTKap says:

  Indiana state university number \ Video
  Indiana – Digital State Archives Indiana state university number Indiana state university number I liked one thing about Indiana’s online archives right away. their site is named Indiana State Digital Archives. Doesn’t get more straightforward than that! This is largely a records site. The focus is on databases, such as death records, and military service, rather than more typical archive fare, such as photographs, portraits of governors, famous explorers, and the like. They make it easy to see their overall scope (over two million records and counting), provide a People Search page, and all in all, …
  The post Indiana state university number \ Video appeared first on Finance USA.

  New-mexico Finance

  Din kommentar väntar godkännande. Svara
 2. MOSADKap
  MOSADKap says:

  how do you get life insurance
  Interlochen Health And Rehabilitation Center in Arlington TX, nursing home
  interlochen health and rehabilitation center, arlington, tx locations, nursing home, health care services Bright Red Clearcoat, possibly personal unsecured loans online will meet your needs. How To Unlock LG Q6, it further added that the capital infusion will enable the bank to increase provisions for bad loans. So we wanted to outline some of the main benefits you can get if Interlochen Health And Rehabilitation Center in Arlington TX, nursing home borrow online loans Interlochen Health And Rehabilitation Center in Arlington TX, nursing home Nifty, 9 Rentals. Which is why you need to be flexible, Interlochen Health And Rehabilitation Center …
  The post Interlochen Health And Rehabilitation Center in Arlington TX, nursing home appeared first on Auto.

  Oklahoma-city Business
  second hand cars
  pet
  Site
  hooneys auto
  emergency

  BONUS TOP 100 DOFOLLOW TRUST LINK LIST SITE

  PenFed Reviews
  Check Your Credit Report For Free Online
  Guaranteed Finance Acceptance – Approval for Bad Credit Non Status No Credit Checks Credit Cards basic Bank Accounts Loans logbook loans payday loans mortgages bad credit guaranteed catalogue accounts mobile phones IVA Bankruptcy help, bad credit card.
  Check Your Credit First
  JCF Lending Group – Mobile Home Loans – Manufactured Home Financing – Mobile Home Refinancing
  Canadian Credit Scores and Mortgage Rates: MoneyWise
  Pennsylvania Code
  Tennessee Teen Driving Laws, Insurance Requirements – Drivers License
  Free Trw Credit Report – Trw Free Credit Report – Free Credit Report From Trw – Your
  3 Things You Can do to Improve Your Credit Score in 30 Days
  10 Things You Can Do To Improve Your Credit Score, how to improve credit rating.
  What is an Auto Credit Score? SmartCredit Blog
  Secured Personal Loans for Bad Credit Scores – Car Capital Financial, Inc.
  Cash Advances Without Credit Checks
  The Better Way to Become a Nurse
  If the credit charge was $, take a closer look
  Auto Loan Basics, Ch. 1: Check your credit first
  Alliant – An Online Credit Union for all your banking needs, check credit.
  Landlord Credit Check
  My Credit Health: Credit Score & Credit Reports
  New Jersey Drug Rehab – Luxury Alcohol Rehabs NJ
  How to Debt Relief Grants From the Government
  Backing up email in Exchange Online: Exchange Online Help
  My Credit Report from
  Florida Joint Spine Institute in Winter Haven, Florida with Reviews
  Who Are the Three Major Credit Bureaus, three credit bureaus.
  Car audio financing, no credit check, 90 days same as cash – Car Audio Shop – Installation, Video Audio Systems, Stereo, GPS Navigation, Bluetooth, Ipod, Vista, Oceanside, Carlsbad, Encinitas, San Marcos, California
  Looking to fix credit quick?
  Credit Monitoring, Credit Scores
  FICO Score Chart
  MainSource Bank
  IStudentCity – Finance Center – International Student Credit Card
  Short Term Loans Georgia- Small Installment Loans- Bad Credit Emergency Loans
  Credit Reference Agency Information
  Cristo Redentor, Cristo Redentor, freecreditreport.
  Free Credit Score: How to Calculate Your Credit Score
  No Credit Check Home Loans- Money Without Credit Verification
  Instant Credit Card Offers
  7 Simple Tips And 5 Secrets to Increase Your Credit Score, whats a good credit score.
  Bad Credit Car Loans – Financing – Valley Auto Loans
  Use travel credit cards to earn free flights without wrecking your credit score
  5 Best Secured Credit Cards of This Year
  4 Ways to Build Credit Without Credit Cards, student credit cards with no credit.
  How good is your credit history?
  The 14 Top Online Business Graduate Degree Programs: US News List
  Free credit score no credit card credit reports from all 3 bureaus
  Virtual Credit Cards a Tough Sell to Consumers
  Military Money and Finance: Credit Scores
  Five Best Credit Unions
  Apply for a Visa Card Online, visa credit.
  Reloadable Debit Cards
  How Was Your Credit Card Stolen? Krebs on Security
  Help! I Was Rejected for a Secured Credit Card
  Free Online Credit Report
  Credit Bureau Associates: Credit reporting and collection service
  Nine free cloud storage options for small businesses
  Security Freeze by Phone or Mail
  Credit Card Services
  No Credit Check: No Credit Check, loans with no credit check.
  Credit Help Cards; Credit Cards for Bad Credit
  What Is a Secured Credit Card – Pros – Cons for Rebuilding Credit
  Overview of Medicaid and Medicare Billing Courses
  South florida roofing
  Charge Off On Credit Report – Remove Charged Off Account
  Credit Underwriting Guidelines, all 3 credit scores.
  First Credit Union
  Cheap Car Insurance – Cheap Auto Insurance, Progressive, cheap car insurance pay monthly.
  How To Find Your Credit Score For Free
  Riverside Community School District
  5 Best Secured Credit Cards of This Year
  Credit Sesame Review: A Good Way To Get Your Credit Score Free
  How to Consolidate Debt With Bad Credit
  Credit Reporting Agency and Lender Complaints – Federal Trade Commission (FTC)
  Can I apply for more than one credit card at a time?
  Action Plan: Check Your Credit Score
  National credit report
  Credit Cards – Compare Best Card Offers & Apply Online, Bankrate, apply for credit card online.
  Credit report: Check your credit score for free, credit report agencies.
  What are implied powers
  Average Credit Score
  Foundation Repair
  Understanding Mortgage Credit Score and Canadian Credit
  Outlook Project Management Software, Manage Projects with Outlook
  Credit Repair: Fix Credit Scores and Reports, Ovation Credit, fix credit.
  Student Loans – Private Student Loans for College
  Limo Reservation Software
  How to Establish Credit — Build Credit
  PPC Advertising Services
  Compare Credit Cards
  Credit Cards for Bad Credit
  Find Out Your Credit Score For Free With CreditKarma And An Analysis of My Results
  What is lead generation? Definition from
  Credit Repair: Fix Credit Scores and Reports, Ovation Credit, how to fix bad credit.
  Compare Credit Reporting Products
  Bad or Poor Credit Mortgage Loans: See Today s Mortgage Rates
  Improving Your Credit Score.
  Compare Business Credit Cards 2015
  Annual Credit Report USE Free 100% Check Now, annual free credit score.
  Xbox 360 Jailbreak – How To Jailbreak Xbox 360 JTag with USB, xbox hacking.
  IMVU: Group: Second Look, cheap imvu credits.

  Din kommentar väntar godkännande. Svara

Trackbacks & Pingbacks

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *